Nieuws

Fleur uit Hengelo derde bij Europese strijd om titel Young Ambassador

Derde prijs voor Fleur Langhorst en haar project in Griekenland.
Derde prijs voor Fleur Langhorst en haar project in Griekenland. © Eigen foto
Met haar Happy Box, een kartonnen doos die helemaal is versierd en gevuld met cadeaus, heeft Fleur Langhorst uit Hengelo de derde prijs gewonnen bij de Europese strijd om de titel Young Ambassadour. Een geldprijs van 750 euro neemt Langhorst mee naar huis, dat ze inzet voor het goede doel.
Fleur liet in Griekenland, waar ze een presentatie mocht geven over haar project, tientallen andere finalisten achter zich. Ze eindigde uiteindelijk op de derde plaats, een mooie podiumplek.

Straatkinderen

De Hengelose werkt als vrijwilliger voor de stichting Kleine Kracht. Een organisatie die zich bekommert om de straatkinderen in Band. Eerst richtte Fleur zich alleen op de maaltijden. Het begon met een groep van zestig kinderen, maar dat zijn er inmiddels al 180.
Behalve het voedsel dat naar Band wordt gestuurd, bedacht Fleur ook een Happy Box. "Dat is een kartonnen doos die helemaal is versierd. Daarin zitten cadeaus voor de kinderen. Van tandenborstels tot kleurboeken of ander speelgoed", legde ze eerder al uit.
Lees meer:
Het goede werk van Fleur bleef niet onopgemerkt. De Lionsclubs Nederland vroeg de Hengelose mee te doen om de titel Young Ambassador Nederland, van de organisatie die zich inzet voor goede doelen. Die wedstrijd won Fleur vorig jaar al. Door corona kon de Europese strijd in Griekenland pas nu plaatsvinden.

Overkapping

Met het gewonnen geld wil Fleur een overkapping laten bouwen waaronder de mensen kunnen staan, terwijl ze wachten op het eten dat voor ze wordt gekookt. Op die manier worden ze niet nat als het regent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.