Sport

Duitse Sophie Leube wint 50ste Military Boekelo

Sophie Leube heeft de 50ste editie van Military Boekelo op haar naam geschreven. De Duitse greep al op de eerste dag de leiding en stond deze in de daaropvolgende dagen niet meer af, want ook op het afsluitende springonderdeel kwam Leube ijzersterk voor de dag.
De balk trilde heel even op de een na laatste hindernis, maar uiteindelijk wist Leube met Jadore Moi de balken in de lepels te laten. Ze reed een foutloze ronde en ook haar tijd was ruimschoots voldoende voor de eindzege. De Brit William Fox-Pitt werd tweede. De ervaren springruiter won in zijn carrière al bijna alles wat er te winnen valt, maar ondanks zijn foutloze rit met Grafennacht moest hij zijn meerdere erkennen in Leube. Sidney Dufresne uit Frankrijk eindigde als nummer drie in Boekelo.

Nationale titel

De nationale titel ging naar Tim Lips, die met Lady Chin van't Moerven Z uiteindelijk achttiende werd in het eindklassement en daarmee de beste Nederlander was. Na de eerste dag stond Lips nog op de tweede plaats, maar uiteindelijk zakte hij ver weg.
Lips won in 2007, 2010, 2017 en 2018 ook al het Nederlands kampioenschap eventing. "Ik ging niet naar Boekelo met het kampioenschap in gedachten. Lady Chin heeft in Tokio gelopen en is een goed paard, maar heeft nog niet veel ervaring. Toen ik in Boekelo aankwam, liep ze lekker en reed ik een dressuurproef die op dat moment eigenlijk niet beter had gekund. Dan sta je tweede en begint iedereen over winnen in Boekelo. Dat was niet de opzet, maar na de cross en het springen weet ik nu zeker dat Lady Chin echt een heel goed paard is."
De landenwedstrijd werd gewonnen door Groot-Brittannië.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.