Oud-leden verboden pedoclub Martijn voor rechter wegens vermeende doorstart

Drie prominente oud-leden van pedofielenvereniging Martijn moeten zich voor de rechter verantwoorden. Ze worden ervan verdacht dat ze de door de rechter verboden verklaarde organisatie online hebben voortgezet. Onder de drie verdachten ook Hengeloër Marthijn U.

Er zijn drie zittingsdagen voor het strafproces uitgetrokken. De zaak dient 2, 3 en 4 februari voor de rechtbank Rotterdam. Behalve Marthijn U. worden ook Norbert de J. en Nelson M. voor de rechter gedaagd.

Tips kindermisbruik

De drie worden ervan verdacht dat ze de afgelopen jaren via onder meer sociale media, waaronder Twitter, actief zijn geweest voor pedoclub Martijn. In besloten kring zouden er via een malinglijst zelfs tips worden verspreid om kinderen te misbruiken.

Verheerlijken

Eerder al werd bekend dat justitie strafvervolging had ingesteld tegen de oud-leden, onder meer omdat ze seksueel contact tussen kinderen en volwassenen zouden verheerlijken. Ook zouden ze kinderen als lustobject of seksueel wezen neerzetten.

Bovendien wordt hen verweten dat ze de schadelijkheid van seksueel contact tussen kinderen en volwassenen ontkennen.

Een woordvoerder van het Landelijk Parket, dat het onderzoek leidt, bevestigt desgevraagd dat het drietal zich begin februari voor de rechter moet verantwoorden.

Spraakmakende zedenzaak

De Hengelose letselschadespecialist Yme Drost heeft jarenlang juridisch strijd gevoerd om een verbod op Martijn te bewerkstelligen. De Hengeloër deed aangifte namens Strijd Tegen Misbruik van de oud-Glanerbrugger Marcel Jeninga, die de stichting oprichtte na de spraakmakende zedenzaak rond Geert B.

B. had niet alleen jarenlang ontucht gepleegd met een driejarig buurmeisje, maar bleek ook verantwoordelijk voor de lustmoord op Semiha Metin uit Deventer.

Uiteindelijk was het de Hoge Raad die in 2014 de pedofielenvereniging Martijn tot verboden organisatie verklaarde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ENSCHEDE GLANERBRUG DEVENTER
Deel dit artikel: