Nieuws

Opnieuw twee Embraer-toestellen geland op Twente Airport

Maandagochtend zijn er opnieuw twee toestellen van het type Embraer 175 geland op Twente Airport. De passagiersvliegtuigen vertrokken vanochtend rond kwart voor tien uit Rome en landden kort na elkaar in Enschede. De twee toestellen maken deel uit van vijf toestellen van de Deense leasemaatschappij Nordic Aviation Capital, die komende tijd niet worden gebruikt en op het Twentse vliegveld worden gestald.
Afgelopen zaterdag landde de eerste van vijf Embraer-toestellen op het vliegveld in Twente. De Embraer 175 zou in eerste instantie de dag ervoor al landen, maar maakte vanwege de dichte mist toen rechtsomkeert. Zaterdagochtend dreigde de mist weer roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk kon het toestel toch de landing inzetten.

Vijf Embraer 175-toestellen

In het totaal komen er vijf toestellen van het type Embraer op het vliegveld in Enschede te staan. De vliegtuigen waren tot voor kort in gebruik bij de Italiaanse luchtvaarmaatschappij Alitalia, maar de leasetermijn verliep. Omdat de toestellen voorlopig niet weer worden ingezet, worden ze geparkeerd op Twente Airport tot een volgend leasecontract.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.