nieuws

Openbaar Ministerie zoekt nog steeds 'starter' voor monstertruck uit Haaksbergen

Monstertruck in Haaksbergen
Monstertruck in Haaksbergen © GinoPress
Het Openbaar Ministerie heeft nog steeds niemand gevonden die de monstertruck uit Haaksbergen kan starten. Dat zegt advocaat Rob Oude Breuil.
Volgens Oude Breuil, advocaat van de bestuurder van de monstertruck, wordt er nog steeds gewacht op experts. "Maar er lijkt wel schot in de zaak te zitten. Over enkele weken moet er duidelijkheid zijn", zegt de advocaat.
Het starten van de truck is nodig om onderzoek te kunnen doen naar eventuele technische mankementen. Pas als de motor van de monstertruck loopt, kan goed worden bekeken of bijvoorbeeld de remmen goed werken of dat het gaspedaal kan blijven hangen.

Winter niet gevraagd

Eigenaar Gino Winter van Stunt Movie Production uit het Duitse Wuppertal heeft eerder laten weten dat hij de monstertruck wel kan starten. "Maar ik ben nog niet gebeld", zegt hij. "Ze hebben mijn telefoonnummer maar ik denk dat ze mij niet vragen omdat ik een concurrent ben."
Winter besloot na het monstertruckdrama in overleg met verschillende gemeenten om alle shows voor dit jaar te cancelen. Het ging om onder meer shows in Haaksbergen, Enschede, De Lutte, Tubbergen, Raalte en Ommen. "Dat was niet leuk. We waren nu een maand eerder thuis. Ons seizoen loopt tot en met oktober. Ondertussen waren we al bezig met de promotie voor volgend seizoen en dat kost geld. Doordat zestien shows niet doorgingen, liepen we de inkomsten mis", aldus Winter.

In maart meer duidelijkheid

De onderzoeken naar het drama zijn op dit moment in volle gang. Over het onderzoek van de Veiligheidsraad is in maart meer duidelijkheid. Het Openbaar Ministerie wil tijdens het strafrechtelijk onderzoek geen uitspraken doen.
Eind september reed in Haaksbergen een monstertruck het publiek in. Bij dit drama kwamen drie mensen om het leven en raakten 28 mensen gewond. Op dit moment liggen er nog vier gewonden in het ziekenhuis, onder wie een kind.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.