nieuws

'Zuster Helena' uit Delden wordt op last rechter opgenomen in psychiatrische kliniek

Rechter laat vrouw opnemen
Rechter laat vrouw opnemen
De rechter heeft gisteren de voorlopige hechtenis van een 66-jarge vrouw uit Delden beëindigd zodat ze drie weken kan worden opgenomen in het psychiatrisch ziekenhuis Mediant in Enschede. Na de behandeling moet de Deldense opnieuw voor de rechter verschijnen, dat schrijft de TC Tubantia.
Nog geen half jaar na haar veroordeling in mei 2014 moest de vrouw, die bekend staat als Zuster Helena, zich opnieuw verantwoorden voor de rechtbank in Almelo. Ze wordt verdacht van mishandeling, vernielingen van auto's, belediging van een pastoor en diefstal van kaarsen uit de kerk.
Rondom Zuster Helena en haar woning aan de Nieuwstraat is de afgelopen jaren veel commotie geweest. De politie moest door problemen in de buurt meerdere malen in actie komen. In 2008 werd ze veroordeeld tot een verplichte opname in een psychiatrische kliniek, nadat ze op een aantal buurtkinderen was ingereden.

Behandeling aan waanstoornis

Op 2 mei van dit jaar werd ze door de rechtbank veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor onder andere bedreiging, vernieling en oplichting. Ook moest Zuster Helena zich laten behandelen aan haar waanstoornis.
Een gedwongen behandeling in een psychiatrische kliniek werd eerder niet verlangd door het OM omdat dat haar stoornis zou verergeren. De zaak werd meerdere malen uitgesteld in afwachting van een onderzoek naar de geestesgesteldheid van de vrouw. Zij is extreem religieus, heeft zichzelf benoemd tot non en heeft haar huis uitgeroepen tot klooster.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.