nieuws

Schroothandel Regelink schakelde brandweer Kampen te laat in bij brand

Schroothandel Regelink in Kampen heeft te lang gewacht met het inschakelen van de brandweer. Dat heeft burgemeester Bort Koelewijn vandaag verklaard op Radio 1.
Op het terrein van de schoothandel heeft woensdag een grote brand gewoed, waarbij veel rook en giftige gassen vrijkwamen. Kampen en de wijde omgeving had daar last van.

Scherpe geur en rook

Op het bedrijf dat op industrieterrein Haatlandhaven in Kampen schroot verwerkt, was al een half uur tot een uur duidelijk dat er iets grondig mis was voordat daarvan melding is gedaan aan de brandweer. Werknemers concludeerden dat er iets gaande was, omdat in het bedrijf een scherpe geur en rook hing.
In eerste instantie was niet duidelijk wat de oorzaak was. Pas bij het uiteen trekken van schroot op terrein, dat werknemers zelf met behulp van een kraan deden, kwam vlammen tevoorschijn. Toen op dat moment duidelijk werd dat er sprake was van een stevige brand, is de brandweer ingeschakeld.    

Burgemeester wil gesprek met Regelink

Koelewijn heeft deze informatie gekregen op een bijeenkomst die hij naar aanleiding van de brand gisteren heeft gehouden. Getuigen hebben hem toen laten weten wat er voorafgaand aan de brandmelding gebeurde. Op de bijeenkomst ontbrak de directeur van de schroothandel, alhoewel Koelewijn hem wel voor de bijeenkomst had uitgenodigd. Koelewijn zegt alsnog een gesprek met Regelink te willen.
De burgemeester van Kampen wil niet bij voorbaat concluderen of de brand zo groot is geworden omdat het bedrijf te lang heeft gewacht. "Maar het is duidelijk dat in deze situatie iedere minuut telt."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.