Nieuws

Brandweer doet vergeefse poging om paard te redden uit kanaal in Steenwijk

Het dier moest door de brandweer uit het water worden gehaald
Het dier moest door de brandweer uit het water worden gehaald © Fotopersbureau Steenwyck / Colin Coule
De brandweer uit Giethoorn moest vanmorgen in alle vroegte met de boot uitrukken naar De Werven in Steenwijk, waar een paard in het water was gevallen. De eigenaar had zelf al verschillende pogingen ondernomen om zijn paard uit het water te redden, maar tevergeefs. De brandweer kreeg het paard uiteindelijk op het droge, maar het dier bleek toen al overleden.
Het dier is vermoedelijk uitgegleden, waarna hij in het water belandde. Toen de eigenaar het niet voor elkaar kreeg om zijn paard uit het water te redden, belde hij de brandweer. Toen het ook de plaatselijke brandweer niet lukte, besloten ze de hulp van de brandweer uit Giethoorn in te schakelen. Die kwam per boot ter plaatse.

Stress en vermoeidheid

Het dier werd uit eindelijk met pijn en moeite gevangen en naar een trailerhelling gebracht. Daar bleek dat de stress en vermoeidheid het dier fataal waren geworden. De eigenaar is behoorlijk ontdaan door het incident. Hij had juist een paar maatregelen getroffen om te voorkomen dat zijn paarden konden ontsnappen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.