nieuws

Simon Cziommer op tijd fit bij Heracles voor duel met Willem II

Ondanks de nederlaag tegen Feyenoord (2-1) voert Heracles-trainer John Stegeman geen wijzigingen door in zijn basisformatie voor de thuiswedstrijd tegen Willem II.
In De Kuip viel Simon Cziommer al vroeg uit, nadat hij een tik op zijn bovenbeen had gekregen. De Duitse middenvelder heeft de afgelopen dagen weer voluit kunnen trainen, dus is gewoon inzetbaar. Mark Engberink, die terugkeert in de selectie na een schorsing van twee wedstrijden, moet op de bank plaatsnemen.

Prima prestatie
"Deze jongens hebben tegen NAC een prima prestatie geleverd met zijn allen", herinnert Stegeman zich. "Tegen Feyenoord was het niet top, maar hebben we wel lang in de wedstrijd gezeten."
Het is nog wel onzeker of Denni Avdic al bij de selectie zit; de spits maakte maandag zijn rentree bij Jong Heracles, maar heeft een klein beetje vocht in zijn knie gekregen. Ook achter de naam van Bart Schenkeveld staat een klein vraagteken, omdat hij niet helemaal 100% fit zou zijn.

Laatste plaats

Heracles kan dit weekend de laatste plaats in de eredivisie verlaten. Dat is het geval wanneer de Almeloërs winnen van Willem II en concurrent Dordrecht punten morst tegen ADO Den Haag. "Dat zou wel wat doen met de gemoedstoestand van de spelers", weet Stegeman. "Maar we willen sowieso een goed resultaat halen. Dat is het allerbelangrijkste en dat geeft ook weer een boost aan het zelfvertrouwen."
Dat bleek onlangs ook na de 6-1 zege op NAC Breda in de vorige thuiswedstrijd. Stegeman: "We hopen dat we tegen Willem II weer dezelfde positieve wisselwerking met het publiek kunnen krijgen als tegen NAC, want daar voelden de spelers zich heel prettig bij. We hebben elkaar keihard nodig."
Heracles Almelo - Willem II begint morgen om 19.45 uur en is te volgen via RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.