Auto met caravan rijdt zich klemvast op grensovergang bij Kloosterhaar

Een bestuurder van een auto met caravan heeft zich vanmiddag klem gereden tussen twee grenspalen op de Balderhaarweg bij Kloosterhaar. De caravan staat muurvast en kan niet meer voor of achteruit. De grensovergang is daardoor volledig geblokkeerd. Het verkeer van en naar Duitsland moet een andere weg kiezen.

De automobilist kwam met de caravan van camping Wilsummer Berge in Duitsland en wilde bij Kloosterhaar de grens over. Hij had beide grenspalen wel gezien, maar veronderstelde voldoende ruimte te hebben voor een doorgang. Dat bleek een misrekening. Met een behoorlijke snelheid reed hij zich vast tussen beide palen. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Er moet een bergingsbedrijf aan te pas komen, om de caravan los te trekken, Tot het zover is, blijft de grensovergang gesloten voor verkeer.

De caravan is total loss. Ook de auto raakte beschadigd.

De beide grenspalen staan er om te voorkomen dat vrachtverkeer deze grensovergang als sluiproute gebruikt. Kleine motorvoertuigen kunnen wel via het sluipweggetje de grens over. De weg is minder dan twee meter breed en dat staat ook met borden aangegeven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: