Noodfonds voor slachtoffers ongeluk met monstertruck in Haaksbergen

Er is een noodfonds in het leven geroepen voor de slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen. De verzekeraars van Stichting Sterevenementen Haaksbergen en de gemeente hebben daarvoor een bedrag beschikbaar gesteld.

Hoeveel geld erin zit willen de verzekeraars niet zeggen. Bij het ongeluk 28 september kwamen 3 mensen om het leven en raakten 31 mensen gewond. Onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en de politie moet duidelijk maken wie aansprakelijk is voor het ongeluk en daarmee voor de kosten, maar dat kan nog lang duren.

Eerste nood lenigen

Met het noodfonds willen de verzekeraars de eerste financiële nood lenigen voor slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers. Die zien zichzelf geconfronteerd met kosten die ze niet zelf niet kunnen dragen.

"Bijvoorbeeld iemand die in Groningen woont en die steeds op en neer moet reizen om een naaste in het ziekenhuis te bezoeken. Als dat te kostbaar wordt, kan het fonds uitkeren", aldus een woordvoerster van de verzekeraars.

"Dat doen we vaker als sprake is van een letselschadeprocedure."

Geen erkenning van aansprakelijkheid

De verzekeraars Nationale Nederlanden en Centraal Beheer Achmea zien het als gebaar richting de slachtoffers, daarmee erkennen ze zeer zeker niet de aansprakelijkheid. Het noodfonds wordt beheerd door een advocatenkantoor in Rotterdam. De verzekeraars verhalen op termijn de betalingen uit het noodfonds op de partij die aansprakelijk is.

Slachtoffers die bekend zijn bij de verzekeraars krijgen een brief over het noodfonds. Op de website van de gemeente Haaksbergen staat ene doorverwijzing naar waar mensen zich te melden.

Deel dit artikel:

Reageren