Nieuws

Raad Hellendoorn stemt in met bouw van twee fietsbruggen over N35

Impressie van de toekomstige fietsbrug over de N35
Impressie van de toekomstige fietsbrug over de N35 © Lokaal Hellendoorn
De gemeenteraad van Hellendoorn heeft gisteravond ingestemd met de bouw van twee fietsbruggen over de N35. Een voorstel van Plaatselijk Belang Haarle en Lokaal Hellendoorn waarin onder meer werd gepleit voor een onderzoek naar een andere variant, een tunnel ter hoogte van Rendac, kreeg geen meerderheid.
In het fietsbruggenplan wordt de brug bij de Paarse Poort aangesloten op de tunnel onder het spoor bij de Klinkenbeltweg. De tweede fietsbrug komt ter hoogte van de Oude Deventerweg, vlak bij het kruispunt bij Haarle. Met deze tweede fietsbrug hoopt de gemeente dat fietsers en voetgangers niet alsnog op een andere plek de gevaarlijke oversteek maken.
Plaatselijk Belang Haarle pleitte voor de optie van een tunnel bij Rendac, omdat de twee bruggen die nu in de plannen zijn opgenomen niets toevoegen voor Haarle.
De gemeenteraad steunde met een meerderheid het plan van het college. In 2018 stemde de raad voor de variant met twee fietsbruggen. De twee bruggen moeten uiterlijk eind volgend jaar klaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.