Sport

Zondag in De Oosttribune: De Ster van Zwolle en amateurvoetbal

Coen Vermeltfoort won in 2019 De Ster van Zwolle
Coen Vermeltfoort won in 2019 De Ster van Zwolle © Orange Pictures
Voetbal en wielrennen: dat zijn de ingrediënten voor de uitzending van De Oosttribune van komende zondagavond. Dit weekend staat de 61e Ster van Zwolle op het programma, maar ook de verrichtingen van HHC Hardenberg en Excelsior'31 komen aan bod.
Het laatste deel van de koers, vanaf 15.00 uur is live te zien op TV Oost en YouTube. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Paul Schabbink en oud-wielrenner Bas Stamsnijder. De finish wordt rond 16.15 uur verwacht op de Ceintuurbaan in onze provinciehoofdstad. Zondagavond is er een uitgebreide samenvatting te zien van De Ster van Zwolle.

HHC Hardenberg

Daarnaast hebben we ook aandacht voor de hogere klassen in het amateurvoetbal. HHC Hardenberg speelt zaterdag in eigen huis de risicowedstrijd tegen Spakenburg. Reden voor deze benaming is het gedrag van supporters van Spakenburg gedurende de laatste maanden. HHC heeft na een stroeve start de weg omhoog gevonden in de Tweede Divisie en staat achtste.

Excelsior'31

Een treetje lager, in de Derde Divisie, neemt Excelsior'31 het in Zeeland op tegen Goes. De ploeg uit Rijssen staat momenteel derde en is op voorhand dan ook de grote favoriet voor het duel met Goes, dat de voorlaatste plek bezet.

Zwolsche Boys

Tot slot zijn we te gast bij amateurvoetbalclub Zwolsche Boys, dat sinds dit seizoen een regionale primeur heeft met het eerste gemengde seniorenelftal. De voetbalvrouwen en -mannen van Zwolsche Boys 8MV hebben nog even tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken, want het seizoen in de reserve zesde klasse is begonnen met twee allerminst geflatteerde nederlagen: 33-0 en 29-2.
De uitzending van De Oosttribune vangt zondagavond aan om 20.30 uur en wordt ieder uur herhaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.