Nieuws

Veilig in Overijssel | Woonzorgcentrum Rosengaerde moest met waterstofzuigers in de weer

Het is de landelijke Week van de Veiligheid. Tijdens deze week zie je bij RTV Oost de miniserie 'Veilig in Overijssel', waarin inwoners hun ervaringen delen na brand, stormschade en een cyberaanval. Elke dag is er aandacht voor een ander veiligheidsthema. Vandaag is dat extreem weer.
"Het water liep de hal in en ging ook de kamers binnen", vertelt Margot Seip, bestuurster van woonzorgcentrum Rosengaerde. Op 4 juli was er in Dalfsen sprake van een wolkbreuk, waardoor de riolering in de straat van het woonzorgcentrum overstroomde. "Er was wel aangegeven dat er kans was op code oranje die dag, maar dat er zo'n watersituatie zou ontstaan was onverwacht."
Bewoners hoefden gelukkig niet met natte voeten te zitten, de overstroming had de gezamenlijke huiskamer gespaard. Nadat het personeel het water met waterstofzuigers had opgezogen, bleek de schade mee te vallen. Ook het laminaat overleefde de wateroverlast.
Bekijk de reportage:

Veilig in Overijssel

Morgen gaat het in de serie Veilig in Overijssel over het voorbereiden op calamiteiten. De miniserie is ook op TV Oost te zien, van maandag tot en met donderdag om tien voor half zes 's avonds, en wordt elk uur herhaald. De serie is gemaakt in samenwerking met de veiligheidsregio's IJsselland en Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.