nieuws

Tientallen bekeuringen bij verkeerscontrole A1 en A35 Bornerbroek

Grote controle door politie en Belastingdienst
Grote controle door politie en Belastingdienst
De politie heeft vrijdag bij een grote snelheidscontrole op de snelweg A1 en A35 bij knooppunt Bornerbroek 43 automobilisten bekeurd, omdat ze harder dan de toegestane 120 kilometer per uur reden. De Belastingdienst, die ook meedeed aan de controle, heeft 37 voertuigen in beslag genomen en inde 77.742 euro. Twee mannen zijn aangehouden omdat ze er vandoor gingen bij de controle.
Tijdens de controle zijn 3500 voertuigen gescand met de zogenoemde ANPR (Automatic Number Plate Recognition). 113 voertuigen werden meegenomen naar een controleterrein, 64 voertuigen kwamen voor in de systemen van de Belastingdienst. De hoogst gemeten snelheid tijdens de controle was 164 kilometer per uur. Daarnaast was een aantal personen niet verzekerd en bleken zes bestuurders nog 6.500 euro aan openstaande boetes te hebben.

Automobilisten gaan er vandoor

Twee inwoners van Almelo zijn tijdens de controle aangehouden omdat ze een flinke hoeveelheid drugs in de auto hadden. Ze reden eerst achter een motoragent aan die hen had gesommeerd mee te rijden naar de controleplaats. Bij een kruispunt gingen de twee er echter vandoor, waarna de politie de achtervolging inzette.
De inzittende van de auto wist tijdens de achtervolging uit de auto te stappen, maar werd later alsnog aangehouden. Ondertussen wisten de agenten de auto in de buurt van de Azelosestraat in Borne te achterhalen, waarna de bestuurder alsnog meereed richting de controleplaats.
In de auto werden dozen met in totaal 387 hennepplanten en 240 stekbakjes gevonden. De bestuurder bleek ook nog een belastingschuld open te hebben staan. In een schuur bij de woning van de man werden nog meer hennepstekjes en hennepafval gevonden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.