nieuws

Mogelijk herzieningsverzoek in moordzaak Harry Roo uit Staphorst na opgraving

Roo was eigenaar van een coffeeshop in Groningen
Roo was eigenaar van een coffeeshop in Groningen
De advocaat van die man die is veroordeeld voor de moord op coffeeshophouder Harry Roo uit Staphorst, werkt aan een herzieningsverzoek. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Volgens de krant ziet de advocaat van de man die is veroordeeld in de zaak kansen nu het lichaam van Roo onlangs is opgegraven voor nieuw onderzoek.Â
Roo is geboren in Staphorst maar woonde in Groningen. Hij kwam op gruwelijk wijze om het leven in de zomer van 1995. Hij werd doodgeschoten, waarna een ontvoering in scène gezet werd waarbij ook losgeld geëist werd. Delen van zijn lichaam werden later in twee sporttassen in het Duitse Bremen teruggevonden. De lichaamsdelen vertoonden sporen van marteling en haksporen.
Twee weken geleden werden in Staphorst de botten van Roo opgegraven door justitie. De politie wilde alleen loslaten dat er 'aanvullend forensisch onderzoek' werd gedaan. Volgens het Dagblad van het Noorden wordt de moord op Roo in verband gebracht met een andere onopgeloste moordzaak, ook in 1995. Een prostituee werd toen vermoord teruggevonden. Net als bij Roo, vertoonde haar lichaam sporen van marteling en haksporen.
De man die is veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van Roo ontkent elke betrokkenheid. Zijn advocaat denkt dat zijn cliënt erbij gelapt is. De advocaat denkt dat er mogelijk nieuwe feiten naar boven komen uit het botonderzoek, zoals het mogelijke verband met de dood van de prostituee. Tegen het Dagblad van het Noorden zegt de advocaat overtuigd te zijn dat het ware verhaal over de moord op Roo nooit naar buiten is gekomen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.