Aanvaller Jahnoah Markelo tekent profcontract bij FC Twente

Jahnoah Markelo wordt definitief ingelijfd door FC Twente. De 18-jarige aanvaller komt over van de FC Twente/Heracles Academie en trainde sinds het begin van dit seizoen al mee met de selectie van trainer Ron Jans.

Markelo tekende vanmiddag in De Grolsch Veste een contract tot medio 2023 met de optie voor nog twee seizoenen.

Onder 21

Sinds dit seizoen maakt de buitenspeler zijn opwachting bij FC Twente/Heracles onder 21 en in de jaren daarvoor was hij actief in de voetbalacademie van de club. In zijn vroege jeugd kwam Markelo tevens uit voor Ajax, Zeeburgia en ASV De Dijk.

Ik ben naar Twente gekomen met als doel prof te worden.
Jahnoah Markelo

“Voor mij is dit contract een mooie beloning”, vertelt Markelo op de clubkanalen. “Twee jaar geleden ben ik naar Twente gekomen met als doel prof te worden. Afgelopen jaren heb ik bij een heel fijn gastgezin, bij Miriam Koehorst, gezeten en ook bij de Academie ben ik heel goed opgevangen door de trainers Jeffrey de Visscher, Ellery Cairo en Job ten Thije. Zij hebben mij altijd het vertrouwen gegeven en hebben een belangrijke rol gespeeld in waar ik nu sta.”

Jahnoah Markelo tekent tot medio 2023 in Enschede (Foto: FC Twente Media)
Jahnoah Markelo tekent tot medio 2023 in Enschede (Foto: FC Twente Media)

Streuer

Technisch directeur Jan Streuer over Markelo: "Jahnoah heeft zich afgelopen maanden als jonge talentvolle speler goed gepresenteerd bij de selectie. Jahnoah is een buitenspeler met snelheid, een goede actie en een goed schot. Hij krijgt nu de kans verder aan te sluiten bij het eerste. Daar zal hij de volgende stappen moeten maken naar volwassenheid.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
FC TWENTE BETAALD VOETBAL
Deel dit artikel: