Nieuws

Kruisboogdrama: nabestaanden overrompeld door nieuws ontwaken verdachte

Stille tocht ter nagedachtenis aan de twee vrouwen die om het leven kwamen bij het incident
Stille tocht ter nagedachtenis aan de twee vrouwen die om het leven kwamen bij het incident © ANP / Vincent Jannink
De nabestaanden van de twee vrouwen die bij het kruisboogdrama in Almelo om het leven kwamen, zijn overrompeld door het nieuws dat de kruisboogschutter uit zijn coma is ontwaakt en weer aanspreekbaar is. De familie was er niet van op de hoogte en moest de ontwikkelingen via de media vernemen. Dat laat hun advocaat Sébas Diekstra weten.
Gisteren lieten bronnen rond het onderzoek aan RTV Oost weten dat de 28-jarige Almeloër weer bij bewustzijn is en waarschijnlijk volgende week wordt gehoord.
De man werd tijdens het incident aan het M.Th. Steynstraat op 17 september door een schot in zijn borst onschadelijk gemaakt. Vanaf die dag heeft hij bijna een maand in coma gelegen op de intensive care. Hij wordt ervan verdacht de vrouwen (52 en 70) om het leven te hebben gebracht.

'Bitter'

Advocaat Diekstra staat de familie van de beide vrouwen bij. Hij laat in een reactie op dit nieuws weten: "Als dit bericht klopt, dan is het voor de nabestaanden wel heel bitter om te moeten constateren dat zij hiervan niet tijdig op de hoogte zijn gebracht. Zij hebben logischerwijs veel behoefte aan informatie over de ontwikkelingen in deze gruwelijke zaak waarbij twee van hun dierbaren om het leven zijn gebracht."

Strafproces

Tegelijkertijd lijkt er een einde te komen aan de onzekerheid of er wel een strafzaak komt. "De familie hoopt dat met een mogelijke strafproces er veel meer duidelijk zal worden over de toedracht." Diekstra geeft aan dat de nabestaanden nagenoeg niets weten over de zaak, iets wat de situatie voor hen nog zwaarder maakt.
Het Openbaar Ministerie is ook benaderd voor een reactie, maar het OM kan vanwege de beperkingen die in het onderzoek gelden niets zeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.