nieuws

Turen vanaf Besthmenerberg in Ommen en in het donker op de huifkartijdens Nacht van de Nacht

Nacht van de nacht in Overijssel
Nacht van de nacht in Overijssel
Twintig personen hebben vannacht meegedaan aan de Nacht van de Nachttocht die dit jaar voor de tiende keer werd georganiseerd. Ook op andere plaatsen in Overijsel trokken mensen de nacht in op zoek naar het donker.
In Ommen was het vertrekpunt de Besthmenermolen, onder leiding van natuurgidsen. Het was goed donker en om op het goede pad te blijven was er voor de kinderen een klein lichtpuntje dat ze mee mochten dragen in de vorm van een lampionnetje.
Bestemming was de Besthmenerberg. Van daaruit konden de deelnemers vanaf de 18 meter hoge uitzichttoren goed de lichtplekken van de gemeente Ommen zien.  Met de Nacht van de Nacht willen Natuur- en Milieufederaties aandacht vragen voor lichtvervuiling. Volgens de federaties is het niet nodig dat bepaalde verlichting de hele nacht brand. Dat kost geld en verstoort het bioritme van dieren en planten.
Bij Sterrenwacht Het Vechtdal konden deelnemers sterren kijken en bij Partycentrum ‘Het Boskamp’ was er een drukbezochte nachtwandeling met aansluitend een huifkartocht.
Bij Sterrenwacht Het Vechtdal werd tijdens de Nacht van de Nacht meer verteld over de zon, maan, planeten en sterren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.