nieuws

FC Twente stelt teleur en lijdt eerste nederlaag van het seizoen

FC Twente heeft uit bij Excelsior zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Op Woudenstein startte de ploeg van trainer Alfred Schreuder goed maar stond het na negentig minuten toch met lege handen, 2-1.
Het begin van de wedstrijd was voor de Tukkers want binnen 2 minuten lag de bal al achter Excelsior-doelman Coutinho. Luc Castaignos werd de diepte in gestuurd en had vervolgens een vlammend schot in huis die mooi in de kruising vloog. Echter, na een kwartier spelen was de stand alweer gelijk door een treffer van Tom van Weert. In het vervolg van de eerste helft had Twente moeite om gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Vanuit het niets kreeg Corona een dot van een kans maar hij liftte de bal over het doel. De ruststand was dan ook 1-1.
Na rust was het Excelsior dat aanzette maar op een schot van Auassar na kon de ploeg uit Rotterdam nog niet echt voor gevaar zorgen. Twente kon er vrij weinig tegenover stellen en halverwege de tweede helft moest het dan ook een treffer incasseren. Jeff Stans kon geheel vrijstaand de 2-1 binnen volleren. Kort daarna was het wederom Stans die een puntgave stift in huis had maar hij vond de lat op zijn weg. Een kwartier voor tijd was het Castaignos die net naast kopte. Een echt slotoffensief bleef uit maar in de laatste seconde wist Castaignos alsnog het net te vinden. Hij deed dat echter in buitenspelpositie waardoor FC Twente voor het eerst dit seizoen verliest.
Excelsior - FC Twente 2-1
0-1 Luc Castaignos (2)
1-1 Tom van Weert (17)
2-1 Jeff Stans (68)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Kruys, Auassar
Excelsior: Coutinho; Karami, Van Diermen, Fischer, Brito; Kruys, Stans, Auassar; Botaka, Van Weert (Vermeulen/82), Bruins. 
FC Twente: Marsman; Breukers, Martina, Bengtsson (Mokhtar/76), Schilder; Mokotjo, Ebecilio (Engelaar/84), Ziyech; Miyaichi (Kusk/57), Castaignos, Corona.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.