Betaald voetbal

Koploper PEC Zwolle Vrouwen ten onder tegen VV Alkmaar

Danique Noordman in duel met speelster van VV Alkmaar
Danique Noordman in duel met speelster van VV Alkmaar © Orange Pictures
PEC Zwolle Vrouwen is vrijdagavond tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. In Alkmaar werd er met 3-1 verloren van laagvlieger VV Alkmaar. PEC blijft ondanks de nederlaag nog wel bovenaan staan, maar achtervolger PSV kan dit weekend nog wel de koppositie overnemen.
De eerste helft was er eentje om snel te vergeten. Al voor de pauze leek het een onmogelijk karwei te worden voor de Zwolse vrouwen. Camie Mol maakte na een kwart wedstrijd de 1-0 voor de thuisploeg en in het vervolg van de eerste helft werd het alleen maar pijnlijker voor de ploeg van Joran Pot. Emmeke Henschen en Sanne Koopman zorgden voor een 3-0 ruststand.

Comeback

Toch gaven de bezoekers niet op, want tien minuten na de thee vond Danique Noordman de bovenhoek. Met haar eerste treffer van het seizoen bracht de 17-jarige Noordman de Zwollenaren weer terug in de wedstrijd, maar ondanks vijf wissels in de tweede helft wisten de bezoekers niet nogmaals te scoren.