nieuws

Oud-studente Universiteit Twente benoemd tot minister van milieu in Indonesië

Indonesië
Indonesië
Oud-studente Siti Nurbaya Bakar van de Universiteit Twente in Enschede is in Indonesië benoemd tot de nieuwe minister van milieu en bosbeheer.
Siti Nurbaya Bakar behaalde in 1988 haar Masterdiploma aan de faculteit Geo-Information Science and Earth Observation (ITC) van de Universiteit Twente. Voordat ze tot minister werd benoemd had ze al verschillende andere hoge politieke functies in Indonesië. Ze wordt gezien als een voorbeeld voor vrouwen in het hele land.

UT is trots

Ze is wars van bureaucratie en verzet zich tegen corruptie. Om die reden heeft ze eerdere verzoeken om toe te treden tot kabinetten afgewezen. De nieuwe president maakte geen deel uit van de elite in Indonesië. Hij is de zoon van een timmerman en was zelf meubelhandelaar voor hij de politiek inging. Jokowi werd burgemeester en daarna gouverneur van Jakarta.
Victor van der Chijs, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente, feliciteert Siti Nurbaya Bakar met haar benoeming. "De benoeming van Siti tot Minister van Environment en Forestry zie ik als compliment voor de faculteit ITC die zich al decennia inzet voor het opleiden van professionals in ontwikkelingslanden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.