Sport

Landstede Hammers onderuit tegen landskampioen, eerste punt voor handbalsters Borhave

Landstede Hammers onderuit
Landstede Hammers onderuit © Orange Pictures
Landstede Hammers heeft in de BNXT League de tweede verliespartij van het seizoen geleden. In het eigen Landstede Sportcentrum weerde de ploeg van Herman van den Belt zich kranig tegen landskampioen ZZ Leiden, maar de bezoekers uit Zuid-Holland gingen er uiteindelijk met de buit vandoor.
In Zwolle ging Landstede met 68-75 onderuit. Nadat het eerste kwart naar Leiden ging (15-21), kwam de thuisploeg daarna beter in de wedstrijd. Dankzij een sterk tweede kwart leidden de Zwollenaren halverwege met 39-36. Na een spannend derde kwart (54-53) lagen alle kaarten open bij het ingaan van het laatste kwart. De eindsprint van Leiden was Landstede Hammers uiteindelijk te machtig.

Borhave pakt eerste punt

Na vier opeenvolgende nederlagen heeft Borhave eindelijk het eerste punt gepakt in de Eredivisie. De handbaldames uit Borne speelden in eigen huis gelijk tegen V&L. Het werd na een spannende strijd 23-23. Door het gelijkspel is de ploeg nu van de hatelijke laatste plaats af.
Eurosped verloor opnieuw in de Eredivisie
Eurosped verloor opnieuw in de Eredivisie © Orange Pictures

Eurosped geeft zege uit handen

De volleybalsters van Eurosped leden de derde nederlaag van het seizoen. De ploeg uit Vroomshoop ging met 3-2 onderuit bij FAST. Eurosped kwam met 2-0 voor in sets en leek op weg naar de eerste zege, maar uiteindelijk kreeg het alsnog het deksel op de neus. Setstanden: 27-29, 22-25, 25-19, 25-23, 15-13.