nieuws

Als alles meezit al in zomer 2015 spoorfietsen over oude Akzo-lijntje in Hengelo

Spoorfiets op het Akzo-lijntje
Spoorfiets op het Akzo-lijntje
Alles moet meezitten en alle partijen moeten meewerken, maar in theorie is het mogelijk dat er al in de zomer van 2015 spoorfietsen rijden over het oude Akzo-lijntje in Hengelo. Dat zegt initiatiefnemer Jurriaan Knol.
Knol baseert zich op uitlatingen van de stichting Noord Friesche Lokaal Spoorwegmaatschappij (NFLS) die inmiddels betrokken is bij het plan voor het inzetten van spoorfietsen op het spoor tussen het FBK-stadion en Twekkelo. De stichting is ook bezig met een spoorfietsproject in Dokkum en heeft er inmiddels al eentje uitgevoerd in België. Daar kun je met spoorfietsen over een oude militaire spoorlijn.

Plan steeds realistischer

"Toen ik het plan in 2014 presenteerde leek het een mission impossible, maar inmiddels zijn de plannen steeds concreter en lijkt het er meer en meer op dat het plan werkelijkheid wordt", zegt Knol. Zo heeft het bewonersbedrijf Berflo Es in Hengelo inmiddels aangegeven medewerkers te willen leveren.
Knol noemt het aanbod van het bewonersbedrijf Berflo Es en de betrokkenheid van de stichting NFLS een belangrijke stap. Maar het is niet zo dat de kogel nu al door de kerk is. Er moet nog veel geregeld worden. Wat Knol steunt is dat hij vrijwel alleen positieve reacties krijgt van allerlei partijen als de gemeente Hengelo, Bureau Hengelo en de regio Twente.

Toeristische trekpleister

"En waar het er vorig jaar nog op leek dat de grond onbetaalbaar zou blijken, is er bij ProRail nu ook beweging merkbaar. De grond is opnieuw getaxeerd en dat bedrag is veel realistischer dan eerder." Knol is heel positief en denkt dat het een toeristische trekpleister kan worden voor de regio.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.