Tweede editie Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse van start gegaan

De Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse is vanochtend vroeg weer van start gegaan bij Hotel de Zwaan in Raalte. Honderden wandelaars uit heel het land lopen routes van circa 20 kilometer per dag dwars over landgoederen en door de Sallandse bossen. Vandaag staat etappe 1, de dag van Heino en Raalte, op het programma.

''Dit jaar hebben we de routes ontwikkeld in achtjes'', legt voorzitter Jurgen Bruggeman van de organisatie uit. ''Zo kun je zelf bepalen welke afstand je loopt. Ook is het ideaal dat je bij de alternatieve variant zelf kan bepalen wanneer je gaat lopen. Deze week zou de officiële wandelweek zijn, maar je ziet dat mensen ook in andere weken van het jaar lopen.'' Bekijk hieronder het videoverslag van Dag 1:

''Dit jaar hebben we de routes ontwikkeld in achtjes''
voorzitter Jurgen Bruggeman
Een wandelaar zet haar eerste stempel en wij waren erbij (Foto: Pim Paalhaar)
Een wandelaar zet haar eerste stempel en wij waren erbij (Foto: Pim Paalhaar)

Stempelkastjes

Je kunt je stempelkaart tot en met 21 september 2022 inzenden. Op de route hangen stempelkastjes waar je het 'bewijs van lopen' kan halen.

Bekijk elke dag in de uitzending van Bij Oost Vandaag vanaf 17:00 het verslag van verslaggever Pim Paalhaar over 2e editie van de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
RAALTE
Deel dit artikel: