nieuws

Jagers willen zelf ook onafhankelijk toezicht na klachten over misstanden

Jagers willen zelf ook meer toezicht op de jacht. Dat laten ze weten in een reactie op de reportages die RTV Oost vorige week uitzond.
De jagers kregen daarin de wind van voren. Zo zouden ze tellingen van wild manipuleren, er zou gebruik worden gemaakt van niet toegestane jachtmethoden en jachthutten worden gebouwd zonder vergunning.
Volgens woordvoerder Bjorn van der Veen van de Koninklijke Jagersvereniging is er al onafhankelijk toezicht op de tellingen. "Er gaat altijd iemand mee van buiten de jacht, zoals een burgemeester." Bovendien zou een jager zich in zijn eigen been schieten wanneer hij de tellingen zou manipuleren. Na verloop van tijd blijft er dan geen dier meer over om op te schieten. "Een gezonde populatie is ook in het belang van de jagers zelf", aldus Van der Veen.

Toezicht alleen maar goed

Verder vindt de Koninklijke Jagersvereniging meer onafhankelijk toezicht een goede zaak. "We hebben 21.000 leden, laat daar maar toezicht op zijn. We doen niets wat niet mag en  we opereren altijd transparant. Laat ze er maar op controleren en handhaven, ik denk dat dat alleen maar goed is om het draagvlak voor de jacht groter maken."

Vandaag in onze uitzendingen op radio en televisie een uitgebreide reactie van de jagers.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.