Nieuws

Jeugd in actie tijdens keepersbattles in Borne

De een stond er omdat hij de opvolger van Joël Drommel (ex-FC Twente) wil worden, de ander vond het gewoon mooi om te duiken. Jonge keepers konden vandaag hun talent laten zien tijdens de jeugdkeepersdag in Borne. In teams van twee of drie keepers gingen ze de strijd met elkaar aan in verschillende battles.
Op het veld van RKSV NEO in Borne stonden negen veldjes opgesteld met op elk veldje twee goals. Op die veldjes streden jonge keepers uit de regio, maar ook uit de rest van Nederland, tegen elkaar in verschillende keepersbattles. In het totaal werden er 252 battles van zeven minuten gespeeld.

Onderbelicht

Waarom de keepersbattles georganiseerd worden? "We willen iets bieden voor de jeugdkeepers in de regio", vertelt Marcel de Vries van Keepersschool Oldenzaal en organisator van het evenement. "Het is een combinatie van keepen en een stukje voetbal."
Dat er iets georganiseerd wordt is belangrijk volgens Wichard Huisman, keeperscoördinator bij RKSV NEO. "Keepers zijn vaak binnen regionale en lokale clubs een ondergeschoven kindje. We willen zorgen dat de jeugd meer aandacht krijg en ook beter gaat worden", zegt Huisman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.