Veldrijdster Sophie de Boer beëindigt carrière

Sophie de Boer heeft haar carrière als veldrijdster beëindigd. Op Instagram laat ze weten dat het geen makkelijke beslissing was, maar dat er meerdere redenen aan ten grondslag liggen.

"Ik kan het niet makkelijk verwoorden, maar samengevat ben ik het plezier kwijtgeraakt om hiermee door te blijven gaan. De laatste jaren kostte het me moeite om het niveau te halen dat ik wilde halen en soms was het lastig om te zeggen waar dat door kwam. Ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om door te gaan met mijn droom en dat ik erg hard gewerkt heb om dat te bereiken", begint de 30-jarige Enschedese.

Pijn in de rug

"Maar in de laatste weken kreeg ik zoveel pijn in mijn rug tijdens zware inspanning. Ik heb daardoor niet de kracht die ik nodig heb om te kunnen fietsen. Ik ben er klaar mee om het te blijven proberen en dus is tijd voor een nieuw avontuur."

Erg dankbaar

"Ik ben erg dankbaar voor de 15 jaar die ik heb kunnen rijden. De mensen die ik ontmoet heb, de prestaties en de tegenslagen en alle support die ik heb gekregen. Dat is erg speciaal. Bedankt!", sluit ze af. De Boer won in 2017 de wereldbeker en op het WK was haar beste prestatie de vierde plek in 2016.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
OVERIGE SPORTEN
Deel dit artikel: