nieuws

Netwerkstad Twente zet inwoners in om binnenstad te verbeteren

De gemeenten Hengelo, Enschede, Almelo, Oldenzaal en Borne willen van inwoners weten wat er gedaan kan worden om het centrum van alle steden te verbeteren. Goede initiatieven worden met geld beloond waardoor ze uitgevoerd kunnen worden. Het project heet Spontane Binnenstad.
Volgens de Netwerkstad Twente waar de 5 gemeenten in zitten, is vooral de leegstand in het centrum van de stad slecht voor het imago. Daardoor is de binnenstad niet meer leuk voor inwoners en bezoekers en daar willen alle gemeenten graag wat aan doen. De bestuurders van de steden zeggen dat juist de inwoners en ondernemers het beste kunnen bedenken wat de stad weer aantrekkelijker maakt en daarom worden ze uitgedaagd met ideeën te komen.
Tot maart is er 600.000 euro beschikbaar om ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren. Als een initiatief is goedgekeurd, betekent dat niet dat de inwoners ook het geld krijgen dat daarvoor nodig is. Een kwart wordt door de overheid betaald. Voor het andere deel moeten investeerders worden gezocht. Als in maart blijkt dat het project een succes is, wordt de Spontane Binnenstad verlengd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.