Nieuws

Oud-wethouder van Zwolle Nelleke Vedelaar voorgedragen als gedeputeerde in Drenthe

Nelleke Vedelaar voorgedragen als gedeputeerde in Drenthe
Nelleke Vedelaar voorgedragen als gedeputeerde in Drenthe © RTV Oost
Nelleke Vedelaar is voorgedragen als gedeputeerde voor het provinciebestuur van Drenthe. De voormalig Zwolse wethouder was tot mei dit jaar partijvoorzitter van de PvdA. Na de tegenvallende verkiezingsuitslag legde ze die functie neer.
Vedelaar, woonachtig in Holtheme, was tussen 2010 en 2017 wethouder in Zwolle. In die periode had ze onder meer wonen, werkgelegenheid en cultuur in haar portefeuille. Ze volgde in 2017 Hans Spekman op als voorzitter van de PvdA.

Opvolger van Bijl

In Drenthe wordt Vedelaar de opvolger van Cees Bijl, die op 1 december zijn werkzaamheden beëindigt. Haar voordracht moet nog bekrachtigd worden door de Provinciale Staten van Drenthe. Dit gebeurt naar verwachting in een extra vergadering op 1 december.
PvdA-statenfractievoorzitter Hendrikus Loof over de voordracht: "Nelleke is zeer gemotiveerd om aan deze klus te beginnen en is betrokken bij de vraagstukken van Drenthe. Ze kan met haar uitstraling een waardevolle aanvulling vormen op het huidige College van Gedeputeerde Staten. Ze voegt daar, naast haar bestuurlijke kwaliteiten, dynamiek en kleur aan toe."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.