Nieuws

Bouwterrein De Esch klaar voor nieuwbouw, maar bezwaarmakers geven strijd niet op

Op bouwterrein De Esch komen totaal 51 huizen te staan.
Op bouwterrein De Esch komen totaal 51 huizen te staan. © Building Design Architectuur
Nadat de rechtbank Overijssel goedkeuring gaf voor het kappen van een aantal bomen op het terrein van het voormalige Tuincentrum Tubbergen, ging afgelopen weekend symbolisch de eerste schop de grond in voor de 51 huizen die er worden gebouwd. De groep omwonenden die tegen de bouwplannen is, geeft echter niet op.
"Wij zullen ons protest niet minderen", zegt bezwaarmaker Gerard Wolf. "We hebben vorige week een hoorzitting gehad van de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Tubbergen. Daarin hebben wij duidelijk aangegeven dat wij ons verzoek tot handhaving in de uitvoering bij de rechtbank Overijssel zullen indienen. Wellicht krijgt de gemeente een welwillend advies van de in onze ogen bevooroordeelde commissie. Wie betaalt, bepaalt, maar daar laten wij ons niet door weerhouden. We hebben de commissie in een eerder traject al eens gewraakt."
Alle bomen die gekapt moesten worden, zijn tegen de vlakte.
Alle bomen die gekapt moesten worden, zijn tegen de vlakte. © RTV Oost
Hun bezwaren konden niet verhinderen dat er afgelopen weekend een feestje plaatsvond op het beoogde bouwterrein, dat inmiddels gereed is gemaakt voor de bouw van 51 huizen. "De bestaande opstallen op het perceel zijn gesloopt en de bomen zijn gekapt. Dat kon nadat het verzoek om een voorlopige voorziening voor de kapvergunning door de rechtbank was afgewezen", aldus Romy Oerbekke. Zij is commercieel manager bij Building Design Architectuur uit Borne, een van de betrokken bouwpartijen.
Oerbekke verwacht dat er snel gebouwd kan worden in Tubbergen. "De eerste vergunningaanvragen voor de nieuw te bouwen woningen zijn door ons ingediend. Het terrein wordt nu bouwrijp gemaakt. In december start bouwbedrijf Steggink met de uitvoering van de woningen uit de eerste fase." Bij het feestje op de bouwlocatie was ook een aantal toekomstige bewoners aanwezig.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.