Nieuws

Huisartsen in Staphorst zetten ruim honderd coronavaccinaties in vier uur tijd

Huisartsen in Staphorst zetten ruim honderd coronavaccinaties in vier uur tijd
Huisartsen in Staphorst zetten ruim honderd coronavaccinaties in vier uur tijd © ANP / TASS
Ruim honderd Staphorsters hebben gisteren gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een coronaprik te halen bij de huisarts. Dat zegt GGD IJsselland. Huisartsen besloten zelf ook te vaccineren, omdat de vaccinatiegraad achterblijft in het dorp.
Staphorst kampt met relatief veel coronabesmettingen: 197 positieve tests per 100.000 inwoners, landelijk staat dit op 22,6 per 100.000 inwoners. Ook voor de tweede prik kunnen Staphorsters terecht in hun eigen huisartsenpraktijk aan de Van Andelweg.

Niet-acute zorg in gevaar

"Opvallend veel mensen uit onze gemeente worden ernstig ziek door corona", zegt Hilga Miggels, praktijkmanager van de Huisartsenpraktijk Staphorst. "De meesten hiervan zijn niet gevaccineerd. Op dit moment dreigt de niet-acute zorg in onze praktijken hierdoor in gevaar te komen. Daarom een dringend advies aan iedereen om je te laten vaccineren."
Het ziekenhuis Isala in Zwolle moest zaterdag operaties afbellen, onder meer vanwege de toestroom van coronapatiënten. De helft van deze patiënten komt uit Staphorst. Bestuursleden van Isala gaan vandaag in gesprek met kerken in de gemeente Staphorst. Dat gesprek zal gaan over het belang van maatregelen om het risico op infectieverspreiding te verminderen.
In behoudende protestantse kring ligt vaccineren gevoelig. Je zou ermee op Gods stoel gaan zitten. De vaccinatiegraad in Staphorst is 56 procent. Landelijk is het bijna 83 procent.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.