nieuws

Eetcafé uit Haaksbergen hoogst genoteerde Overijsselse snackbar in Cafetaria Top 100

Eetsalon Menzing uit Haaksbergen is de hoogst genoteerde snackbar uit Overijssel in de Cafetaria Top 100. Het eetcafé staat op plek 32 in de lijst die gisteravond werd gepubliceerd.
De Cafetaria Top 100 is de jaarlijkse ranglijst met de beste snackbars van Nederland opgesteld door Misset Horeca. De lijst is samengesteld door een vakjury. Dit jaar kon ook het publiek meestemmen. Het lekkerste patatje is te eten bij Bon Appetit in Rijsbergen (Noord-Brabant).

Passie voor het vak terug te zien

De eerste Overijsselse snackbar vinden we dus op plek 32: eetsalon Menzing uit Haaksbergen. De jury meldt dat het er de passie voor het vak terugziet. Verder betitelt het Menzing als een professioneel bedrijf, dat dit jaar 40 jaar bestaat. "De eet- en ijssalon stralen kwaliteit uit. De verse producten worden mooi en aantrekkelijk gepresenteerd."
De vakjury vind dat het exterieur bij AnyTyme Snackerij uit Ommen er pico bello uitziet. "Het terras is puntgaaf en voorzien van leuke decoraties. De aangelegen speeltuin heeft een prachtig toestel en ouders kunnen vanuit een ruime setting hun kinderen goed in de gaten houden." Het juryrapport meldt niets over de snacks die er te krijgen zijn.

De Violier van top-10 naar 72

Cafetaria De Violier uit Almelo staat op plek 72. Twee jaar geleden stond de snackbar nog bijna in de top 10, met een elfde notering. Bij De Violier staat in elk geval iedereen met beide benen op de grond, vindt de vakjury.  "Eigenaar Jeroen Olthof kiest bewust voor kwaliteit boven kwantiteit. De ondernemer denkt op een stapsgewijze manier vooruit. Wat vraagt de markt en wat willen en kunnen wij?"
Een aantrekkelijk zaak met een leuk terras en vriendelijk, goedverzorgd personeel. Dat is het oordeel van de vakjury over Kwalitaria Delifrance Zwolle Zuid uit Zwolle. Het levert de cafetaria plek 85 op. "Onderneemster Michelle Li vindt het belangrijk dat haar personeel goed op de hoogte is van het assortiment om gasten te adviseren."

Molenaar uit Heino kent gasten écht
Cafetaria Heino, plek 89, wijzigde begin dit jaar de koers. Eigenaar Roland Molenaar nam afscheid van de Plaza formule en ging na een verbouwing onder de eigen naam verder. Het bedrijf stond enkele jaren in deze lijst als Plaza Heino, als laatste in 2012 op plek 69. Molenaar kent zijn gasten écht. Zo vroeg hij tijdens het jurybezoek aan een kleine gast hoe het met haar oren was, omdat hij wist dat ze net buisjes had gekregen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.