Nieuws

Zwolsche Boys 8MV verloor al met 33-0, 29-2 en 14-1: "Derde helft belangrijker"

Zwolsche Boys 8 na de nederlaag tegen OWIOS 8 (14-1)
Zwolsche Boys 8 na de nederlaag tegen OWIOS 8 (14-1) © RTV Oost
Weinig voetbalteams kunnen zeggen dat ze ooit slechter zijn begonnen aan de competitie dan het achtste team van Zwolsche Boys. Na drie wedstrijden al een doelsaldo van -73. En dan heeft dit team ook nog een primeur. Ze zijn het allereerste gemengde voetbalteam van Overijssel bij de senioren.
Voor het eerst mogen dit seizoen ook gemengde teams meedoen bij de senioren. Zwolsche Boys 8 is het enige team in onze provincie dat hiervan gebruik maakt. Het maakt dus niet uit of je man of vrouw bent, maar je moet wel lid zijn van Waltertje, de studievereniging van de opleiding journalistiek in Zwolle.
Nieuwsgierig geworden naar dit dreamteam? Collega Daniel Godinho Veiga deed verslag:
Het idee ontstond tijdens de introductieweken deze zomer. Vanuit het niets werd een voetbalteam uit de grond gestampt, al is de spoeling nog wel wat dun. Zo werd nog geen enkele wedstrijd met elf spelers uitgespeeld, omdat veel spelers geblesseerd raken. "Het blijkt handig zijn om een warming-up te doen", lacht een van de spelers het weg.

'Trots op ons'

Toch zit er verbetering in. Na de 33-0 en de 29-2 volgde afgelopen zaterdag een 14-1 nederlaag tegen OWIOS. "Ik ben echt trots op ons! Onze beste wedstrijd van het seizoen", zegt aanvoerster Helen van Wincoop.
Nu wacht VSCO'61 5. Vanmiddag om vier uur op het terrein van Zwolsche Boys. Er zijn nog kaarten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.