nieuws

Chauffeur start monstertruck Haaksbergen zelf voor technisch onderzoek

Monstertruck Haaksbergen
Monstertruck Haaksbergen © GinoPress
De chauffeur van de monstertruck waarmee in Haaksbergen een fataal ongeluk gebeurde, gaat het voertuig zelf starten als het rechercheteam de technische staat van de monstertruck gaat onderzoeken. Dat zegt zijn advocaat Rob Oude Breuil.
Oude Breuil weet niet of zijn cliënt ook gaat rijden met de truck, nadat hij deze heeft gestart. Het Openbaar Ministerie wil niet ingaan op de rol van de chauffeur tijdens het technische onderzoek. Het OM meldt alleen dat het gaat "om een uniek, grotendeels zelf gefabriceerd voertuig. Om die reden is aan de bestuurder, via tussenkomst van zijn raadsman, gevraagd om bij het starten van het voertuig aanwezig te zijn".
De eerste rijproeven met de monstertruck vinden in de komende weken plaats. Dit zal gebeuren op een afgeschermd terrein. Het technische onderzoek is naar verwachting voor het einde van het jaar klaar.
Het onderzoek naar het ongeluk richt verder op de vergunningverlening, hoe de organisatie van het evenement was geregeld en welke afspraken er waren rondom de veiligheid. Dit deel van het onderzoek vindt plaats in afstemming met de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De verwachting is dat het onderzoek naar de vergunningverlening, de veiligheid en de organisatie van het evenement eveneens voor het eind van het jaar zal zijn afgerond.

NFI bekijkt beeldmateriaal

Het horen van getuigen is bijna klaar. In totaal heeft de politie van zo'n 100 mensen een verklaring opgenomen. Daarnaast heeft het rechercheteam de beschikking over veel beeld- en geluidsmateriaal van het ongeluk. Dit is allemaal bekeken. Het Nederlands Forensisch instituut (NFI) is gevraagd het beeldmateriaal te analyseren en nader onderzoek te doen, om de toedracht van het ongeval nauwkeurig te kunnen reconstrueren.
Bij het ongeluk op 28 september op het Stationsplein in Haaksbergen reed de monstertruck het publiek in. Drie mensen overleden als gevolg van het ongeluk. Op dit moment liggen nog vier slachtoffers in het ziekenhuis. Van wie er één in zorgelijke toestand verkeert.
Bekijk ook het dossier 'Monstertruckdrama Haaksbergen'.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.