nieuws

Chauffeur die gevaarlijke inhaalactie op N36 filmde is verbaasd over alle reacties

De vrachtwagenchauffeur die de automobilist filmde die op de N36 bij Vriezenveen een levensgevaarlijke inhaalactie deed is stomverbaasd dat het filmpje zoveel losmaakt.
De chauffeur wil anoniem blijven en wil niet in de publiciteit komen. Hij had het filmpje in eerste instantie alleen op zijn eigen afgeschermde Facebookprofiel geplaatst, maar daarna is het door heel veel andere mensen doorgestuurd. Hij wist niet wat hij zag toen hij zag dat het filmpje op sommige plekken tienduizenden keren werd bekeken.

Je schrikt als chauffeur

De inhaalactie heeft hij gefilmd met een mobiele telefoon die hij gebruikt als navigatiesysteem. De telefoon zit vast in een houder. Met één druk op de knop kon hij de camera aanzetten. Hij besloot de automobilist te gaan filmen toen hij zelf op ongeveer dezelfde manier werd ingehaald door de automobilist.
"Het ergste is dat je als chauffeur schrikt als je zo wordt ingehaald. Je eerste reflex is dan om naar links te sturen richting de andere weghelft. En dan vallen er zo weer doden." Dit keer liep het goed af, maar dat had ook zomaar anders kunnen zijn.

Gevaarlijke weg

De chauffeur rijdt geregeld over de N36 en vindt het een gevaarlijke weg. "Er rijden veel vrachtwagens terwijl de maximumsnelheid 100 kilometer per uur is. Automobilisten krijgen daardoor het gevoel dat ze worden opgehouden. Je moet er gewoon een 80-kilometerweg van maken met een inhaalverbod."
De chauffeur heeft inmiddels een verklaring afgelegd bij de politie. Daar is het wat hem betreft mee afgedaan.

Het filmpje van de inhaalactie:

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.