nieuws

Stevens onder de lat bij FC Twente, Bjelland niet in actie

Sonny Stevens is woensdagavond de doelman van FC Twente in het bekerduel tegen Go Ahead Eagles. Hij heeft van trainer Alfred Schreuder te horen gekregen dat hij in het bekertoernooi de eerste goalie is.
Voor wat betreft de competitie houdt de oefenmeester vast aan doelman Nick Marsman al kreeg hij ook na het met 2-1 verloren duel van afgelopen zondag tegen Excelsior, veel kritiek te verduren. "We weten dat we twee hele goede keepers hebben en daarin worden keuzes gemaakt. Ik hou er niet van om in dat opzicht paniekvoetbal te spelen", aldus Schreuder voor de microfoon van Radio Oost. Daarin gaat hij ook in op de kritiek die de buitenwacht heeft op de manier van spelen van FC Twente. "Ik begrijp de teleurstelling en snap dat niemand tevreden is over de wijze waarop we na rust speelden tegen Excelsior. Ik ook niet en daar hebben we het ook uitgebreid over gehad, direct bij terugkomst op het trainingscomplex."

Bjelland nog niet beschikbaar

Schreuder kan in het duel in de derde ronde om de KNVB-beker niet beschikken over Andreas Bjelland die zondag in de warming up moest afhaken moest ademhalingsproblemen. De Deense centrumverdediger traint wel weer individueel maar de resultaten van diverse onderzoeken moeten nog wel uitsluitsel geven over de oorzaak van de problemen. Daardoor zal het hart van de defensie weer bestaan uit Rasmus Bengtsson en Cuco Martina waardoor er op de bank weer plaats is voor Darryl Lachman. De verwachting is ook dat Ryo Miyaichi plaats zal gaan maken voor Youness Mokhtar in de voorhoede. "Ik ga wel wat wijzigen en dat heeft meer met de tegenstander te maken. Ik zeg uiteraard nog niet wat we van plan zijn", aldus Schreuder.
Het bekerduel tussen Go Ahead Eagles en FC Twente begint morgen om 20.45 uur in de Deventer Adelaarshorst en is live te volgen via Radio Oost en de website.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.