Nieuws

Ernstig ongeluk op A1 bij Deventer; weg afgezet voor landing traumaheli

De A1 is bij Deventer afgesloten geweest voor de landing van een traumahelikopter. De helikopter landde daar om een trauma-arts hulp te laten verlenen aan een ernstig gewonde na een eenzijdig ongeluk. Het ongeluk gebeurde in Westelijke rijrichting tussen de afslagen Deventer-Oost en Deventer.
In de auto zaten twee mannen, van wie de bijrijder zwaar gewond raakte. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. De ingevlogen trauma-arts vergezelde de gewonde man in de ambulance. De bestuurder van de auto bleef wonderwel ongedeerd.
Nadat de traumahelikopter was opgestegen kon op het wegdeel in de richting Apeldoorn weer een rijstrook worden vrijgegeven. De afwikkeling van het ongeluk veroorzaakte nog lange tijd een enorme file met veel oponthoud. Tot in de avond bleven er rijstroken van de snelweg afgesloten.

Kijkersfile en bekeuring

In tegengestelde richting ontstond na het ongeluk een kijkersfile. Op het moment dat de helikopter landde had nagenoeg niemand meer de aandacht bij de weg. Er stopte zelfs een bestuurder op de vluchtstrook om een foto te maken. Deze automobilist wordt door de politie op kenteken bekeurd voor het onnodig stilstaan op de vluchtstrook.
Hulpverlening aan slachtoffer na ongeluk A1
Hulpverlening aan slachtoffer na ongeluk A1 © News United / Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.