nieuws

Tweeënhalf jaar cel voor inbraken in Enschede en Oldenzaal

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo
De rechtbank in Almelo heeft een man uit Enschede veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. De man brak vorig jaar een aantal keren in bij welvarende ouderen in Enschede en Oldenzaal.
Een van de slachtoffers was een bekende van de Enschedeër. De Enschedeër kopieerde stiekem een huissleutel van het slachtoffer en kon zo een hele serie oude horloges stelen. De Enschedeër moet de schade voor een bedrag van 10.000 euro vergoeden. Het slachtoffer had meer gevraagd, ruim 45.000 euro, maar die vordering is onvoldoende onderbouwd aldus de rechtbank. Bij een andere inbraak werd de man betrapt en viel hij bij zijn vlucht in een vijver.
Tegen de man was een celstraf van 5 jaar geëist, maar de rechtbank vond niet alle feiten bewezen. Uiteindelijk bleven twee woninginbraken en twee gevallen van heling, het verkopen van gestolen goederen, over. De man heeft een flink strafblad. De Enschedeër toont volgens de rechters in Almelo geen enkel respect voor andermans eigendom en de emotionele waarde die de gestolen spullen hadden voor de slachtoffers.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.