Sport

Vloet schuldbewust na gemiste penalty à la Panenka: "Dramatische gevolgen"

Een avond om snel te vergeten voor Rai Vloet. De aanvallende middenvelder van Heracles Almelo kreeg tegen PEC Zwolle de uitgelezen mogelijkheid zijn ploeg op voorsprong en in een zetel te schieten, maar Vloet nam zijn strafschop à la Antonín Panenka en zag de bal over vliegen. In de slotminuten kreeg Heracles de deksel op de neus: Bram van Polen schoot wel raak vanaf elf meter en bezorgde PEC de zege.
"De laatste strafschoppen die ik heb genomen, schoot ik allemaal vol in de hoek. De keepers van de tegenstanders analyseren dat natuurlijk ook. Ik dacht serieus dat de kans vandaag het grootst was als ik de bal door het midden zou schieten, met een lob. De uitvoering was echter dramatisch en de gevolgen nog groter", legt Vloet uit.

Excuses

Gisteren op de training scoorde Vloet wel met een Panenka. "Ik kwam te veel onder de bal. Maar het heeft geen zin om nu over de uitvoering te praten. Het is mijn verantwoordelijkheid om die strafschop te nemen. Dan moet die bal gewoon binnen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen: de club, de supporters, gewoon iedereen. Want als ik 'm binnenschiet is de kans groot dat je hier met drie punten weggaat", aldus Vloet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.