nieuws

Royal Huisman uit Vollenhove verkoopt meerderheidsbelang aan rederij Doeksen

Schip Meteor van Royal Huisman
Schip Meteor van Royal Huisman
Royal Huisman, de bouwer van superjachten uit Vollenhove, heeft een meerderheidsbelang verkocht aan rederij Koninklijke Doeksen.
Financiële details over de transactie en de omvang van het belang zijn niet gemeld. Algemeen directeur Alice Huisman blijft betrokken bij het bedrijf, terwijl directeur Jan Willem Doeksen als voorzitter zal toetreden tot de raad van commissarissen. Doeksen zal onder meer investeren in het bedrijf, aldus een persverklaring.

Werf 'leidend' houden

Huisman was naar eigen zeggen op zoek naar een partner, vanwege de mate van investeringen die gedaan moesten worden om de werf 'leidend' te houden. Ook was er geen opvolger in de familie beschikbaar met de juiste ervaring en leeftijd om het bedrijf 'naar een nieuwe fase te leiden'.
Royal Huisman werd opgericht in 1884 in Noordwest-Overijssel. Door de jaren heen groeide de bouwer van kleine houten vissersboten uit tot maker van handgemaakte grote jachten. Doeksen is van 1908 en is vooral bekend van passagiersvervoer tussen Harlingen en de eilanden Terschelling en Vlieland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.