Nieuws

Politie en EOD op de been voor granaat in afvalcontainer in Balkbrug

Onderzoek van de granaat die niet op scherp stond
Onderzoek van de granaat die niet op scherp stond © Justin Meinema
Een granaat die was weggegooid in een afvalcontainer bij een woning aan de Zwolseweg in Balkbrug heeft gisteren voor enige commotie gezorgd. Politie en de Explosieven Opruiming Dienst (EOD) kwamen er voor op de been en sloten om veiligheidsredenen de N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug af. Bij nader onderzoek bleek het te gaan om een losse flodder.
De Forensische Opsporing van de politie stelde de granaat eerst veilig, waarna de EOD constateerde dat de granaat een ontsteking miste en dus niet op ,scherp stond.
De politie kreeg zaterdag melding van de gevonden granaat door bewoners die het explosief vonden bij werkzaamheden in de woning. Ze hebben de granaat vervolgens in de afvalcontainer gelegd.
De politie en de EOD constateerden dat het wel om een echte granaat ging, namen de nodige veiligheidsmaatregelen, maar kwamen er bij nader onderzoek achter dat het explosief onschadelijk was gemaakt. De granaat is meegenomen door de EOD. De politie heeft in het huis gekeken of er nog meer explosieven lagen, maar da bleek niet het geval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.