Sport

FC Twente mede dankzij miskleun Pröpper op eigen veld onderuit tegen NEC

FC Twente heeft zichzelf een slechte dienst bewezen tegen NEC. In de eigen Grolsch Veste gingen de manschappen van trainer Ron Jans met 2-1 onderuit tegen de promovendus uit Nijmegen.
Zondagwedstrijden die om 12.15 uur van start gaan; het zijn vaak niet de meest enerverende duels om te aanschouwen. Waar AZ vorige week tegen FC Utrecht de uitzondering op de regel bevestigde door de lunchwedstrijd met een attractieve 5-1 zege naar zich toe te trekken, was het tussen FC Twente en NEC vandaag kommer en kwel in de eerste helft.

Licht overwicht NEC

FC Twente, waar Jesse Bosch en Michal Sadilek op het middenveld speelden ter vervanging van Wout Brama en Ramiz Zerrouki, kwam geen moment in het spel en het waren de bezoekers uit Nijmegen die voor de meeste dreiging zorgden. Tot grote kansen leidde het lichte NEC-overwicht echter niet. Het duel kabbelde voort in de eerste helft en het publiek kreeg weinig tot niets voorgeschoteld. De grootse kans van de eerste helft kwam op naam van NEC-aanvaller Jonathan Okita, maar zijn schot werd geblokt.

Twente op achterstand

Onder aanvoering van de na rust ingevallen Virgil Misidjan kwam Twente in de tweede helft beter voor de dag, maar toch was het NEC dat aan de leiding kwam. Doelman Lars Unnerstal keerde nog wel een inzet van Okita, maar op de rebound van Elayis Tavsan had de Duitser geen antwoord: 0-1.

Misidjan

De gastheren voerden de druk daarna op en kregen behoorlijke kansen om op gelijke hoogte te komen. Robin Pröpper vond van dichtbij doelman Mattijs Branderhorst op zijn weg en ook Daan Rots en Misidjan waren dicht bij de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Misidjan die Twente weer naast NEC bracht. De vaardige buitenspeler ontving de bal aan de linkerkant van Ricky van Wolfswinkel, zocht zijn directe tegenstander op en wist met een heerlijke voetbeweging de bal naar de lange hoek te sturen: 1-1.

Grote kans Rots

De Enschedese formatie rook bloed en ging volop op zoek naar de overwinning. Het resulteerde in een grote mogelijkheid voor Michel Vlap, die zijn inzet gekeerd zag worden door Branderhorst. In de aanval die daarop volgde kreeg Twente zijn grootste kans op de 2-1, maar van dichtbij faalde Rots.

Vreselijke fout Pröpper

Een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg het deksel op de neus toen NEC tegen de verhouding in weer op voorsprong kwam. Daar ging een grove fout van aanvoerder Robin Pröpper aan vooraf. De verdediger leed oliedom balverlies en daar wist invaller Javier Vet dankbaar van te profiteren: 1-2. FC Twente-invaller Denilho Cleonise kon de schade voor de Tukkers nog herstellen, maar omdat zijn inzet naast ging bleef Twente met lege handen achter.

FC Twente - NEC 1-2

0-1Tavsan (50)
1-1 Misidjan (58)
1-2 Vet (76)
Arbiter: Blom
Geel: Okita, Troupee, Pröpper, El Karouani, Vet, Odenthal
FC Twente: Unnerstall; Troupée (Pleguezuelo/46), Hilgers, Pröpper, Oosterwolde (Smal/72); Bosch (Ilic/87), Vlap, Sadílek; Rots (Cleonise/72), Van Wolfswinkel, Limnios (Misidjan/46).
NEC: Branderhorst; v.Rooij, Márquez, Odenthal, El Karouani (Verdonk/68); Bruijn, Barreto, Schöne; Okita, Akman (Romeny/75), Tavsan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.