Nieuws

Bussen met vluchtelingen uit Ter Apel arriveren in Hengelo voor noodopvang

Een van de bussen met vluchtelingen uit Ter Apel die vanavond is gearriveerd in Hengelo
Een van de bussen met vluchtelingen uit Ter Apel die vanavond is gearriveerd in Hengelo © NewsUnited/Jordi Heinen
In Hengelo zijn vanavond bussen gearriveerd met daarin vluchtelingen uit Ter Apel. De opvang vindt plaats in het Hazemeijer complex. De opvang is een gevolg van de onhoudbare situatie in het azc Ter Apel, waar zo'n 2500 vluchtelingen verblijven. Het COA, het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, is op zoek naar een oplossing voor dat probleem en klopte, niet tevergeefs, aan bij de gemeente Hengelo.
Eerder vandaag gaf burgemeester Sander Schelberg van Hengelo al aan dat zijn stad de enige plaats in Overijssel is waar binnen 48 uur een noodopvang voor asielzoekers gerealiseerd kon worden.
Lees meer:
Een aantal bussen arriveerde vanavond bij het Hazemeijer complex in Hengelo, waar honderd vluchtelingen uit Ter Apel opgevangen worden.
Lees meer:
In de tijdelijke opvang in het Hengelose gebouw was tot voor kort een van de vaccinatielocaties van de GGD gevestigd. Schelberg: "Deze locatie is schoon, droog, warm en veilig. De locatie leent zich er dus wel voor, maar het is duidelijk noodopvang", aldus Schelberg eerder vandaag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.