nieuws

Werkstraf en contactverbod geëist tegen man uit Balkbrug voor stalken en bedreigen ex

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo
Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 120 uur en een contactverbod geëist tegen een man uit Balkbrug. De man zou dit jaar zijn ex-vriendin uit Haaksbergen gestalkt en bedreigd hebben.
De man moest woensdag voor de rechtbank in Almelo verschijnen. Hij viel de vrouw lastig omdat zij een eind had gemaakt aan hun relatie. Volgens de officier van justitie waren de bedreigingen grof.

Stalken via social media

De inwoner van Balkbrug dreigde niet alleen de vrouw op te zoeken en haar iets aan te doen, maar betrok ook haar moeder erbij en dreigde haar moeder neer te slaan. Ook viel de man zijn ex via social media lastig. Hij deelde persoonlijke informatie over haar met mensen in haar directe omgeving. Daardoor kregen niet alleen familieleden, maar ook vrienden en haar stagebegeleider informatie over de seksuele voorkeuren van de vrouw in hun mailbox of op hun Facebook te zien.
De man verklaarde voor de Almelose rechtbank dat hij pijn had door het verbreken van de relatie. Daarom wilde hij de vrouw ook pijn doen. "Ik was ernstig geëmotioneerd" vertelde hij de rechters. De man zegt spijt te hebben van zijn daden. Volgens een rapport van de psychiater heeft de man uit Balkbrug een borderline persoonlijkheidsstoornis en is hij daarom niet volledig toerekeningsvatbaar.

Cel bij overtreden contactverbod

De officier van justitie gelooft dat de man zichzelf niet voor 100 procent in de hand had. Hij neemt hem wel kwalijk dat hij zo ver ging in het bedreigen, beangstigen en beschamen van zijn ex. Om te voorkomen dat de man zijn ex nog een keer lastig valt, heeft hij de rechtbank gevraagd om het contactverbod uit te breiden met een bijzondere maatregel: elke overtreding die de man maakt moet direct bestraft moet met twee weken celstraf.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.