nieuws

Voorlopig alleen tol op Duitse autobaan, B-wegen blijven gratis

Protest tegen tol in Duitsland
Protest tegen tol in Duitsland
Duitsland gaat voorlopig alleen tol heffen op de autobaan. Dat heeft de Duitse minister van Verkeer bekend gemaakt. Voor B-wegen hoeft nog niet betaald te worden.
Door dit nieuwe voorstel blijft rijden op de B54, het verlengde van de N35 tussen Enschede en Gronau, voorlopig gratis. Toch wordt de weg wel klaargemaakt om in de toekomst tol te kunnen heffen. Andere wegen vallen buiten de plannen van de CSU-minister.

Fel protest in grensregio

Tegen de plannen werd in de grensregio fel geprotesteerd. Grensgemeenten in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en bijvoorbeeld Losser, Dinkelland, Hardenberg en Enschede zijn bang dat door de tol, horeca en winkeliers de dupe worden. Buitenlanders die er nu boodschappen doen zouden wegblijven en handelsverkeer zou er onder lijden.
De verkeersminister ging in zijn aanvankelijke plannen uit van tolheffing op alle wegen in Duitsland. Eind september paste hij zijn plannen aan werden kleine wegen al tolvrij. Door alleen tol voor de autobaan te heffen lijkt minister Alexander Dobrindt opnieuw toe te geven aan de kritiek uit de grensgebieden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.