nieuws

Leerling ontroert Nederland met briefje over overleden goudvis aan leraar in Oldenzaal

Het briefje over de overleden goudvis
Het briefje over de overleden goudvis
"Dit maakt het vak van 'meester' zo leuk." Een briefje dat leraar Peter Rietman uit Oldenzaal van een leerling kreeg is een hit op internet.
Peter geeft les op basisschool De Bongerd in Oldenzaal. Toen hij gisteren de klas binnen kwam vond hij dit briefje op zijn bureau:
Peter geeft al zo'n tien jaar les en krijgt wel vaker briefjes, maar een briefje als dit had hij nog niet eerder gekregen. Hij moest er wel een beetje om lachen, maar zag aan de leerling dat ze er inderdaad behoorlijk verdrietig om was. Om haar niet alsnog aan het huilen te maken ging hij er niet meteen naartoe, maar heeft hij even later laten weten dat hij het briefje had gezien en het begreep.

Heel veel positieve reacties

Toen hij het briefje in de koffiekamer aan collega's liet zien kreeg hij zoveel positieve reacties dat hij besloot om een foto van het briefje op Facebook te zetten met de tekst "I love my job!" Een andere leraar uit Oldenzaal zag dat en plaatste de foto op Twitter. Er komen heel veel reacties op. Veel mensen vinden het prachtig dat het vak van leraar hierdoor positieve aandacht krijgt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.