Sport

PEC Zwolle boekt klinkende bekerzege op De Graafschap

PEC Zwolle heeft zich met overtuiging geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. In het MAC3Park Stadion werd De Graafschap in de eerste ronde van het bekertoernooi met klinkende cijfers verslagen door de ploeg van trainer Art Langeler. Het werd 4-1.
PEC Zwolle werkte vanavond aan het vertrouwen én het doelpuntentotaal. De hekkensluiter in de Eredivisie maakte tegen De Superboeren dus vier treffers, evenveel als het aantal in de competitie na tien wedstrijden.

PEC beter in openingsfase

PEC kreeg de eerste kansen van de wedstrijd, maar pogingen van Nakayama, Pabai en Kastaneer vonden geen doel. Aan de overkant kwam de Zwolse formatie met de schrik vrij toen een afstandsschot van Giovanni Korte via de vingertoppen van Kostas Lamprou op de lat belandde.

Nakayama breekt ban

Daarna was het wederom de beurt aan de thuisploeg om de druk op te voeren en was het Kastaneer dat een fikse mogelijkheid op de openingstreffer, maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald. Drie minuten voor rust kwam PEC verdiend op voorsprong. Een afstandsschot van Bram van Polen werd met moeite gekeerd door De Graafschap-doelman Hidde Jurjus en uit de hoekschop die daarop volgde kopte Yuta Nakayama de 1-0 binnen voor de gastheren.

Saymak

Het goede spel van voor rust werd in de tweede helft voortgezet en dat leidde bijna tot de 2-0 van Luka Adcic, wiens schot op de paal belandde. Vijf minuten later werd de marge wél verdubbeld door PEC. Na een inzet van Adzic was Mustafa Saymak er als de kippen bij om de 2-0 aan te tekenen.

Eerste treffer Huiberts

Dean Huiberts bracht de thuisploeg na ruim een uur spelen in veilige haven. Met zijn eerste treffer in Zwolse dienst zorgde de middenvelder voor de 3-0. Joey Konings redde tien minuten voor tijd de eer voor De Graafschap door een strafschop te benutten (3-1). Het slotakkoord was echter voor PEC, dat via invaller Leandro Fernandes de eindstand op 4-1 bepaalde.

PEC Zwolle - De Graafschap 4-1

1-0 Nakayama (43)
2-0 Saymak (52)
3-0 Huiberts (62)
3-1 Konings (82/strafschop)
4-1 Fernandes (90+3)
Arbiter: Van Boekel
PEC Zwolle: Lamprou; Pabai, Kersten, Van Polen, Nakayama; Strieder, Saymak, Huiberts; Kastaneer, Redan, Adzic.
De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Lieftink, Fortes, Baas; Dekker, Opoku, Schuurman; Acheffay, Haen, Korte.
Bekijk hier de uitslagen in de eerste ronde van de KNVB Beker.