Documentaire ’80 Jaar De Veldmaat’ bij TV Oost

RTV Oost zendt zondag 9 november een korte documentaire uit over de wijk 'De Veldmaat' in Haaksbergen. De Veldmaat, vroeger een kerkdorp, bestaat 80 jaar.

'80 Jaar De Veldmaat' schetst een beeld van een wijk, waar de bewoners op een bijzondere manier een sociale cohesie hebben ontwikkeld. Religie, sport, ondernemerschap en noaberschop komen op een wonderlijke, maar tegelijk ook vanzelfsprekende manier bij elkaar.

De documentaire belicht de wijk vanuit de beleving van een aantal bewoners. Zo is Jos Westendorp, koster van de kerk, vele uren belangeloos bezig met het werk van de kerk. Jan Gerdes die al meer dan 40 jaar voetbalt voor zijn club ‘De Bon Boys’, Bernardie Broekhuis die na jarenlange verzorging van haar zieke man nu pastoraal werker is geworden. Of Hennie Scharenborg die als aannemer in De Veldmaat vele huizen heeft gebouwd en nu afscheid moet nemen van de bewoners, omdat hij ongeneeslijk ziek is. Er wonen ongeveer 5000 mensen in De Veldmaat, van wie de meeste rooms-katholiek zijn en behoren tot de geloofsgemeenschap van de H.H. Bonifatius en Gezellen.

De documentaire ’80 Jaar De Veldmaat’ wordt uitgezonden op zondag 9 november om 11.15 en 17.20 uur.

'80 Jaar De Veldmaat' is gemaakt door documentairemaker Olaf Koelewijn. Koelewijn werkt als programmamaker voor verschillende regionale en landelijke omroepen zoals de EO, RKK en meer dan 7 jaar voor de NCRV. Daarnaast heeft Koelewijn een eigen bedrijf in het maken van documentaires.

Meer over dit onderwerp:
Persberichten Meer Nieuwsbrief
Deel dit artikel: