nieuws

Zilveren legpenning gemeente Kampen voor voormalig directeur Stoter van Quintus

Oud-directeur Bert Stoter van Quintus
Oud-directeur Bert Stoter van Quintus
Voormalig directeur Bert Stoter van Quintus, het centrum voor kunsteducatie, heeft vandaag de zilveren legpenning van de gemeente Kampen gekregen uit handen van burgemeester Bort Koelewijn. Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie.
Stoter kreeg de onderscheiding als blijk van waardering voor bijzondere verdiensten op het gebied van cultuur in de gemeente Kampen. Hij was ruim 21 jaar directeur van Quintus en haar voorganger de Gemeentelijke muziekschool. In al die jaren was hij verantwoordelijk voor de diverse fusies die hebben geleid tot wat Quintus nu is: een centrum met een breed scala aan culturele activiteiten voor jong en oud op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst.
Verder heeft Stoter een grote voortrekkersrol vervuld in het verbinden van het culturele veld in Kampen. Vanuit zijn directeurschap had Stoter ook zitting in de werkveldcommissie van ArtEZ van het conservatorium Zwolle. Deze commissie houdt zich bezig met de aansluiting van beroepsopleiding met het werkveld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.